Új szerelem 60-on túl, és még azon is túl…2. rész

Jó tanácsok kezdő társkeresőknek 60 év felett! (Ja, és felnőtt gyermekeiknek!)

Az azonos című cikkem végén azt ígértem, hogy folytatjuk a témát. Sok megkeresés érkezett hozzám ezzel kapcsolatban. Felnőtt gyerekek kérdezték, például: „Mit tegyünk, ha a hirtelen megözvegyült nagyinak új párja van?”

Ez manapság már alig meghökkentő, mégis rossz érzéseket kelt a családban. Nehéz feldolgozni szerettünk elvesztését, emellett pátyolgatni akarjuk az árván maradt szülőt, nagyszülőt.

Ők mindig összetartoztak, így égtek be a szívünkbe évtizedek alatt.

Egy új partner felbukkanása fájdalommal, aggodalommal tölti el a gyászoló gyerekek szívét. Attól is tartanak, hogy az érzékeny, elkeseredett özvegy csalódik majd vagy belekeveredik egy méltatlan viszonyba. A család sok esetben az örökségét is félti és egyszerűen féltékeny.

Másrészről, a mai 60 évesek még jó erőben vannak, aktívak, sportosak és nem szeretnének magányosan éldegélni. Arról nem is beszélve, hogy az internetes társkeresés reneszánszát éljük és ez a korosztály ugyanúgy megtalálja a számukra létrehozott társkereső oldalakat, mint a fiatal szinglik.

Bár szüleink, nagyszüleink tapasztalt felnőttek, önálló döntésre képesek, mégis ajánlott leülni velük és elmondani, milyen veszélyekkel járhat a társkeresés egy „információs szupersztrádán”. Nekünk is könnyebb így és elkerülhetjük a titkolózást!

Ahogy mondani szokták: ” A világhálón semmi nem az, aminek látszik!” Mire érdemes figyelni az internetes ismerkedés során az idősebb korosztálynak?

  1. Ne adjunk meg személyes információt! 
  2. Figyeljünk az intő jelekre! – Például: partnerünk sokkal fiatalabb nálunk és gyanúsan érdeklődik az anyagi helyzetünk felől. 
  3. Ha komolyan gondoljuk, érdemes a saját korosztályunk között keresgélni! 
  4. Vigyázzunk az érzelmeinkre! Ne idealizáljunk egy ismeretlen profilt. Várjuk meg legalább az első randevút!
  5. Csak nyilvános helyen találkozzunk a jelöltekkel!

Nem csak az interneten találhatunk társra! Számos tánc vagy természetjáró klub, csoport létezik, mely aktívan tartja ezt a korosztályt és alkalmat ad a biztonságos ismerkedésre.

Egy idős embernek is szüksége van társra, ez az élet üzenete. Így lettünk teremtve. A magányos, depressziós szülő, nagyszülő nekünk is kihívás! Ahogy egy fiatalt boldoggá tesz egy új kapcsolat, úgy növeli az évek számát egy új szerelem 60 év felett. Legfeljebb a szempontok változnak. Ez nem azt jelenti, hogy a szenvedély háttérbe szorul, de a fontossági sorrend egyénenként módosulhat.

 „Nem jó az embernek egyedül lenni, szerzek néki segítő társat, hozzá illőt.” (1. Mózes 2,18)

Te mit gondolsz erről?

A cikk első részét itt tudod elolvasni!

Folytatjuk!

Ha tetszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!

Share on facebook
Share on google
Share on pinterest
Share on print
Share on email