Gyakori kérdések

A szeretetteljes otthonápolással, házi gondozással évekkel hosszabbithatjuk meg hozzátartozónk életét. 
 
Az idős otthonok javarészt várólistásak, vagy magas azonnali bekerülési díjat kérnek. Mindenképpen több gondozott jut egy gondozóra. Egy intézmény semmiképpen nem pótolja a megszokott környezet biztonságát. 
 

Ha mégis az idős otthon mellett döntünk, ne kapkodjuk el a kiválasztást. Vegyük fel olyan családokkal is a kapcsolatot, melyeknek személyes tapasztalata volt a szervezettel. Alaposan járjuk körbe jogi lehetőségeinket!

Magyarországon az önkormányzatok, gondozó szolgálatok – szociális gondozók hiányában – átlagosan napi egy órányi segítséget tudnak nyújtani ilyen esetben.

Egyházak által fenntartott szervezetek, alapitványok, vagy erre szakosodott családtámogató – szolgáltató irodák, akár több órás házi gondozást biztosítanak.

Az árak állami, egyházi támogatással óránként 500-1000 Ft között mozognak.

A privát irodák által kínált ár 1000-2500 Ft/óra. 

 
Az árak tájékoztató jellegűek. További információért kérje a segítségem!
A 24 órás felügyelet ilyenkor a legegyszerübb és a legbiztonságosabb megoldás. Ez azt jelenti, hogy egy gondozónő életvitelszerüen együtt él a hozzátartozónkal.
 
A házi ápolás jelenlegi piaci ára országosan napi 6-8000 Ft.
 

A kórházak üzemeltetnek ápolási osztályokat, ahol ideiglenes elhelyezés napi néhány ezer forint ellenében lehetséges. Itt is előfordulhat várólista.

Az árak tájékoztató jellegűek. További információért kérje a segítségem!

Kapcsolat

Kereskedő Emőke
Mobil: + 36 70 611 2553
Email: emoke@elso80ev.hu
Cím: (Empátia iroda) Budapest, Petőfi Sándor u. 9, 1052
Hivatali órák: hétköznap: 09:00 - 17:00
MENÜ