Minden harmadik ember túlsúlyos!

Dr.  Juhász Éva

Dr. Juhász Éva

Háziorvos, INSUmed orvosi fogyókúra tanácsadó

Weboldal: https://www.dietadoktor.hu
Telefon: +36 30 559 6121

Enni jó – éhezni rossz…

Ha körbenézünk az utcán, láthatjuk, hogy minden harmadik ember túlsúlyos. Az elhízás azonban nemcsak a külső megjelenésünket határozza meg, hanem az egészségi állapotunkat is.  A kövérség oka az esetek többségében egyszerű, hiszen a bevitt ételek energiatartalma lényegesen magasabb, mint amennyire a szervezetnek szüksége lenne, mint amennyit az adott, sok esetben stresszes életmód, aktivitás mellett el tud égetni. A felesleges tápanyagot zsír formájában raktározza a szervezet. BMI értékünk megmutatja,  hogy ki számít elhízottnak. A BMI indexet úgy kapjuk meg, hogy a testsúlyt (kg)  el kell osztani a testmagasság (méterben, pl.: 1,78) négyzetével.

Ha az érték 18,5-25 közé esik, akkor a testsúly egészségesnek mondható. A hasi elhízás nagyobb kockázatot jelent, mert az ilyen embereknél gyakoribb a magas vérnyomás, cukorbetegség,  egyes rákfajták,  izületi és mozgásszervi elváltozások. Ha odafigyelünk a rendszeres étkezésre, testmozgásra (főleg az ülőmunkát végzők), akkor máris sokat tettünk  az elhízás ellen, nem beszélve arról mennyi pénzt megspórolhatunk  ezzel. Az egyénre szabott, testsúlyt normalizáló, megfelelő összetételű diéta beállítását érdemes szakemberre bízni.

A zsír kalóriaértéke magas, lebontásához sok időre van szükség.  Ahhoz, hogy a zsírraktárakat sikerüljön csökkenteni, a megfelelő anyagcsere helyzetet kell megteremteni. Azt is tudomásul kell venni, hogy mindenkinek megvan a saját fogyási üteme, sebessége. Az orvosi fogyókúra programunk, az úgynevezett BIA mérés segítségével, végigköveti a fogyókúra idején a páciensek testforma változását. Az INSUMED tanácsadó orvosok egy speciális, rendkívül érzékeny és ezért nagyon pontosan dolgozó orvosi műszert használnak. A méréshez körülbelül 5 percre le kell feküdni egy ágyra. Ez idő alatt kiegyenlítődnek a szervezetünk vízterei a fej és a láb között. A kéz- és a lábfejre két-két elektródát ragaszt az orvos, amelyeket mérőkábelek segítségével összeköt a műszerrel. A néhány pillanat múlva érzékelt elektromos jeleket a számítógépes program értelmezhető adatokká alakítja. A BIA-mérés eredménye megmutatja, hogy mennyi a szervezet zsírtartalma, zsírmentes állománya, izomállománya, sejtközötti állománya, a szervezet teljes folyadéktartalma, a sejten belüli folyadéktartalma, a sejten kívüli folyadéktartalma, a szervezet alapanyagcseréje. A mérési eredményből megtudhatjuk, hogy a szervezetben egészséges vagy kóros a zsír–izom–víz egymáshoz viszonyított aránya. Az orvos a BIA-mérés eredménye alapján tud személyre szóló tanácsokat adni a táplálkozással és az életmódjával kapcsolatban.

A program által javasolt speciális táplálék biztosítja a célirányos zsírfogyást az izomzat megtartása mellett.  Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie. Ha orvosi  és fitnesz edző  felügyelet mellett, éhezés nélkül, a jojó-effektust kizárva szeretne lefogyni, jelentkezzen nálam!

Ha tetszett Önnek a cikk, ossza meg másokkal is!

Share on facebook
Share on google
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Kapcsolat

Kereskedő Emőke
Phone: + 36 70 611 2553
Email: emoke@elso80ev.hu
Cím: (Empátia iroda) Budapest, Petőfi Sándor u. 9, 1052
Hivatali órák: hétköznap: 09:00 - 17:00